Schoolbezoeken


Ben je voor jouw school op zoek naar een interactieve en leerrijke uitstap? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden scholen een beestig leuke dag aan,
boordevol spel en educatie, helemaal aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Een schoolreisje naar DierenWeelde is het perfecte evenwicht tussen educatie en ontspanning. De kinderen gaan naar huis met onvergetelijke indrukken en de meest verrassende verhalen.

Wat staat er op de planning?

  • Ontvangst en kennismaking
  • Toer met de boerin
  • Ritje met de huifkar en tractor 
  • Vrij spel in de speelschuur en de speelweide

In overleg (en afhankelijk van de groepsgrootte) zijn extra activiteiten mogelijk zoals een ponyritje, zoektocht met de geitjes,...

Toer met de boerin:

Samen met de boerin bezoeken we alle dieren op onze boerderij. We knuffelen de geitjes en de alpaca's, voederen de schapen en de paarden en maken kennis met de kalveren, de varkens, de kippen en de konijntjes. Hierbij krijgen de kinderen op een enthousiaste manier uitleg over alle dieren en hun nut op de boerderij. Alles komt aan bod: wat is het verschil tussen hooi en stro, welk geluid maken de dieren, wat maken we van de wol van onze schapen en alpaca's, hoe heet een mannetjes geit,... In overleg met de school kunnen we de nadruk leggen op wat jullie belangrijk vinden.

Bij grote groepen werken we met een doorschuifsysteem om de drukte bij de dieren te beperken.

Vrij spel

Er wordt voldoende tijd voorzien om vrij te spelen in onze speelschuur, te racen met de traptractors en gocarts, te springen op de trampoline of het springkasteel en te ravotten in de speelweide. Bij slecht weer worden er binnenactiviteiten gedaan in onze grote speelschuur.

Praktisch:

  • Voor kleuterscholen en lagere scholen
  • Zowel halve als hele dag zijn mogelijk (tussen 9u30 en 15u30)
  • Minimaal 20 kinderen, maximaal 100 kinderen per dag
  • Eigen drinkbus en lunchpakket meebrengen


Tarieven:

Halve dag (max. 50 kinderen)
10-25 kinderen: €7,5 p.p.
26-50 kinderen: €5 p.p.

Hele dag  (min. 20 kinderen - max. 100 kinderen)

20-40 kinderen: €12,5 p.p.
41-60 kinderen: €10 p.p.
61-80 kinderen: €8,5 p.p.
81-100 kinderen: €7,5 p.p.

Begeleiders mogen gratis deelnemen. Ijsje inbegrepen!

Interesse? Plan jouw schoolbezoek dan zeker tijdig in.