Onze dieren

 

Hond

Nora is een Australische herder kruising van 10 jaar oud en de mascotte van onze boerderij. Ze is een allemansvriend en houdt van zwemmen en spelen met de bal. Ze is altijd aanwezig op de boerderij en voelt zich onmisbaar tijdens het voederen van de dieren. Wisten jullie dat Nora al veel pech heeft gehad? Zo heeft ze een pin in haar poot na operatie door een trap van een paard en mist ze een stukje van haar onderkaak door een chirurgische ingreep voor het verwijderen van een gezwel. Haar tong hangt steeds uit haar muil, maar dit maakt haar net ongelooflijk schattig. Nora waakt goed over de boerderj, maar zal geen vlieg kwaad doen!


Alpaca's

Op onze boerderij wonen 7 alpaca's. Onze eerste 2 merries, Yade en Isolde, zijn bij ons komen wonen in 2019. Al snel hadden we de alpaca microbe te pakken en kwam Ernie de kudde vervoegen. In 2021 werden Florke en Fientje bij ons geboren. Onze eerste eigen alpaca veulentjes! Wat waren ze schattig. Eddy & Freddy hebben in 2021 onze kudde vervoegd. Twee nieuwsgierige jongens die onafscheidelijk zijn! Ze houden ervan om mee op wandel te gaan en zijn de leiders van de groep. Onze laatste nieuwe aanwinst is Ollie. Een schattig en nieuwsgierig dier!

Wist je dat twee van onze alpaca's blauwe ogen hebben? Ernie en Ollie hebben een genafwijking wat resulteert in een witte vacht en blauwe ogen. Hierdoor zijn ze ook doof, maar gelukkig merken ze er zelf niets van! 

Alpaca's hebben een heel schattig uiterlijk en een hoge aaibaarheidsfactor. In realiteit zijn dit erg gevoelige dieren die liever afstand houden. In onze kudde hebben we zowel alpaca's die niet graag geaaid worden, als alpaca's die komen knuffelen. We respecteren het karakter van onze dieren. 


Geiten

We hebben 7 geitjes op onze boerderij. Roosje en Anabel zijn lieve dwerggeitjes die graag komen knuffelen. In 2020 is onze togenburger 'Koffiekoek' op onze boerderij komen wonen en een jaar later kwam Nubische geit 'Appelflap' erbij. Koffiekoek en Appelflap zijn een heel grappig duo die graag mee op wandeling gaan! Samen hebben ze een dochter die Fristi heet.

Elk jaar worden er lammetjes geboren op de boerderij. In 2023 werd knuffelgeitje Elvis geboren.


Schapen

Op onze boerderij wonen 3 ouessant schaapjes. Dit is één van de kleinste schapenrassen ter wereld. Onze 3 ooien zijn genoemd naar K3: Hanne, Marthe en Julia. En ja hoor, de kleuren komen helemaal overeen met de echte K3! 
Ons rammetje heet Gertje en heeft al voor mooie nakomelingen gezorgd!

Onze nieuwste aanwinst is ons knuffelschaap Pommelien. Ze is een Walliser Schwartsnase en is ongelooflijk lief en aanhankelijk!


Varkens

We hebben 2 leuke kune kune varkentjes. Ze heten Sien en Maria en zijn ontzettend lief! Ze houden er van om geknuffeld te worden en zijn dol op aandacht. Het zijn twee zusjes en hebben een hoog 'bulldozer' gehalte. Ze gaan voor niets of niemand uit de weg om hun doel te bereiken!

Kune kune varkens staan bekend om hun aanhankelijke karakter én ze zouden de wei niet omploegen zoals andere varkensrassen dat wel doen. We rekenen er dus op dat Sien en Maria het proper houden!


Paarden

Op onze boerderij hebben we 4 pony's. Witse is een haflinger ruin en is al sinds 2015 op onze boerderij. Hij is 20 jaar oud en wordt zowel onder het zadel als in de koets gereden. Pip is onze bruine merrie en kwam als veulentje bij ons toe. Inmiddels is ze al bijna zes jaar oud en wordt ze volop ingezet tijdens onze ponylesjes. Tibo'tje is een shetlander ruintje en is in 2020 bij ons komen wonen. Hij is een grote (kleine) deugniet en is een echte knuffelpony! Daarnaast hebben we ook nog Britny, een fjordenmerrie van 22 jaar met een hart van goud! Ze kan zowel onder het zadel als in de koets gereden worden en is helemaal geschikt voor bange en onzekere ruiters! Haar veulentje Zeppe is bij ons geboren.

Onze paarden houden ervan om geaaid te worden. Wees wel steeds voorzichtig, want ze kunnen denken dat jullie vingertjes lekkere wortels zijn!


Kalveren

De hoofdactiviteit op onze boerderij is de verzorging van onze vleeskalveren. We hebben plaats voor 1600 kalveren in onze stallen. Deze dieren behoren niet tot onze knuffeldieren, maar we nemen altijd wel eens een kijkje in de stallen tijdens de activiteiten en geven daar graag een woordje uitleg bij.


Konijnen

We hebben 3 lieve konijntjes. Milou is een Nederlands hangoordwergje. Zijn twee vriendinnetjes heten Anna en Elsa. Elsa is een Vlaamse reus en Anna een Franse hangoor. 


Cavia's

Op de boerderij wonen 2 lieve cavia's. Ze heten Harry en Joppie. Twee jongens die het goed met elkaar kunnen vinden! Tijdens onze activiteiten mogen de kids gezellig knuffelen met de cavia's en ze optillen.


Poezen

We hebben 2 boerderijkatten, Tijgertje en Grijsje. Het zijn moeder en dochter en een onafscheidelijk duo. Overdag liggen ze lekker te slapen in het stro en 's avonds gaan ze op jacht. Onze twee katten zoeken niet snel de aandacht op van vreemde mensen. De kans is dus klein dat je de katten zal zien. Als je ze zoekt, kijk dan zeker omhoog, want ze liggen erg graag op de daken van onze stallen!


Kippen

Tot slot hebben we nog verschillende leuke kippen die dagelijks voor verse eitjes zorgen. Elk jaar worden er ook enkele kuikens geboren op onze boerderij!